Top spørgsmål til at spørge en potentiel bryllupsfotograf

Hvad er det? Du er forlovet! Tillykke!

Nu kommer det store spørgsmål… har du din fotograf?

Nej?

For skræmmende af en opgave at tænke på lige nu?

Ikke at bekymre sig, at vælge et bryllup fotograf er virkelig ikke så svært, hvis du ved hvad de skal spørge. At blive uddannet om hver fotograf kvalifikationer og tilbud er det første skridt til at indsnævre listen over valg.

Vi har besvaret tusindvis af spørgsmål fra hundredvis af par, og vi har indsnævret de vigtigste spørgsmål, som alle bør vide. Denne liste er ikke 100 spørgsmål længe! Dette er en forholdsvis kort liste, men disse spørgsmål er dem, der er de vigtigste.

Så lad os begynde!

1. hvor mange bryllupper har du fotograferet? For det første, hvorfor er dette vigtigt? Det er vigtigt, fordi det viser erfaring. Du vil have en fotograf, der har fotograferet mere end et par bryllupper. Erfaring er nødvendig, fordi du vil have en fotograf, der ved, hvad de gør! Hvordan til at udgøre par og grupper. At vide, hvad fotografier til at tage, og hvordan man kan tage dem er nøglen til kvalitet fotografering. Du ønsker ikke at skulle fortælle din fotograf, hvad fotografier at tage, og hvordan man kan stille folk, du har nok til at tænke over; og Udover hvad betaler du dem for?

2. gør du fotografering fuld tid? Ikke alle fotografer gøre dette som deres vigtigste job. Flere og flere mennesker er picking up fotografering som en hobby eller til at bringe i nogle ekstra indkomst. Weekend krigere er grasserende i fotografering industrien. Det er noget, du måske vil vide. For nogle par, det gør ikke noget, men hvis det gør noget så er dette et godt spørgsmål at stille.

3. bærer du backup udstyr? Dette går også til erfaring. Enhver fotograf, der har været i erhvervslivet for en stund ved, at alt kan ske, og som regel gør. Kun bærer et kamera og linse er bare beder om fiasko. Og du vil bestemt ikke have, at det ikke sker ved dit bryllup!

4. har du erhvervsforsikring? Ikke kun til at dække udstyr, men også ansvar. Dette er et tegn på en professionel. En professionel virksomhed bør altid have forsikring.

5. Hvad vil du bære til at fotografere mit bryllup? Du ville blive overrasket over, hvad vi har set fotografer slid at fotografere i. Du bør vide at gå i, hvis du kan forvente yoga bukser eller sorte jeans eller professionelt påklædning. Hvis du har en afslappet bryllup og er ligeglad så du behøver ikke at bekymre dig. Men hvis du har et bryllup, hvor du ikke forventer at se yoga bukser og flip flops så skal du gøre det klart op foran.

6. hvor længe efter brylluppet vil vores fotografier være til rådighed? Nogle fotografer vil tage så længe som 6 måneder til at redigere et bryllup. Du bør vide, hvor lang tid at forvente, før du bestiller.

7. hvor mange redigerede billeder kan jeg forvente? Dette er vigtigt, fordi nogle fotografer tage 2.000 billeder, men kun redigere og levere 300. Du bør vide på forhånd, hvis du vil modtage alle dine fotografier, mindre dårlige dem selvfølgelig, eller kun et udvalg af fotografier taget.

8. modtager jeg mine digitale filer I høj opløsning, og bliver de vand mærkede og tilpasset? En kombination spørgsmål, men det hele går sammen. Selvfølgelig vil du vide, om du vil modtage dine digitale filer. Det store flertal af fotografer tilbyder dem i deres pakker, men der er stadig nogle holdouts, der vil opkræve ekstra for dem, så du bør vide. Og langs de samme linjer, vil nogle fotografer resize og vandmærke de digitale filer, som de giver dig, så du stadig er tvunget til at bestille udskrifter fra dem.

9. Hvad er din indbetaling, og Hvornår forfalder saldoen? Igen, bør du vide dette op foran, før du bestiller. Hver fotograf vil gøre dette anderledes. De gennemsnitlige muligheder er; et specifikt indbetalingsbeløb med den skyldige saldo før brylluppet; en 1/3 nu, 1/3 før brylluppet og den endelige 1/3 ved levering; betalingsplaner osv. Bare sørg for at vide, hvornår og hvordan alt er forfalden.

10. er de fotografier, som jeg ser i dine prøver en god indikation af din stil? Det er vigtigt. Du vil gerne de fotografier, som din yndlings fotograf viser dig. Hvis du ikke kan lide prøven fotografier så er det en god indikation af, at du ikke vil lide de fotografier, de tager for dig. Du kan ikke forvente, at fotografen til at skyde i en anden stil, bare fordi de har en pris og personlighed, som du vil. Sørg for at du elsker hele pakken!

11. er der yderligere gebyrer, jeg bør være opmærksom på? Skatter, redigering, rejser, måltider, ekstra tid osv etc. Du bør vide disse ting, før du bestiller.

12. har du en kontrakt? Bestil aldrig en fotograf uden en kontrakt! Dette beskytter jer begge.

OK, så jeg overvælde dig? Det håber jeg sandelig ikke! Selvfølgelig er der andre spørgsmål at stille, masser af dem, men disse er, hvad jeg ville overveje det vigtigste. Og du bør spørge om pakker og andre detaljer, men det er den Nitty grynet skal vide ting.

Held og lykke! Og prøv ikke at blive alt for overvældet!

Lämna en kommentar